Gemotiveerd Valken’68 sluit tumultueuze week af met 1-8 winst.

Gemotiveerd Valken’68 sluit tumultueuze week af met 1-8 winst.

Een rumoerige week op het Duyfrak werd zaterdagmiddag afgesloten in de kleedkamer bij GHC. Eerst van de week de mededeling dat m.i.v. het nieuwe seizoen Gerard de Geus de nieuwe trainer wordt van BeFair, van harte Gerard. Vanmiddag na afloop van de oefenwedstrijd de mededeling van het bestuur en de technische commissie dat Arie van Duijn de nieuwe trainer wordt van Valken’68 in het komende seizoen. Van harte Arie en welkom aan boord.

Ondertussen moest er ook nog een oefenwedstrijd tegen GHC gespeeld worden. Omdat Gerard de Geus al sinds het begin van de week grieperig thuis zat, werden de honneurs deze middag waargenomen door assistent trainer Jaco Staalduinen. Een gemotiveerd Valken keek bij tegen hekkensluiter GHC (2e klasse) bij de rust toch verdiend tegen een 1-0 achterstand aan. Onwennigheid qua speelstijl, een wat meer verdedigend ingesteld middenveld, en onwennigheid qua teamsamenstelling waren hier debet aan. Door blessures en vakantie ontbraken noch een aantal spelers die het merendeel van de wedstrijden in de eerste seizoenshelft wel gespeeld hadden: Jeroen, Haasnoot, Arjan Haasnoot, Erwin de Ridder, Sander van Duijn en Corstiaan Paap. Gaandeweg in de eerste helft werd het spel al beter maar miscommunicatie tussen Herman Binnendijk en keeper Erwin van der Nagel zorgde ervoor dat een door Herman met de borst perfect gestopte bal langs de uitlopende keeper Erwin in het doel rolde (1-0). De 1-1 leek ook nog voor rust te vallen toen Robin Noort de bal uit een corner een meter over de doellijn kopte. De grens van GHC vlagde sportief voor een doelpunt, maar de zich alleen in de middencirkel bewegende scheidrechter had er niets van gezien. Rust 1-0.

Na rust kwam de Valkenmachine pas echt op gang, misschien geholpen door 1 a 2 wissels aan GHC kant. Vloeiende combinaties, steekpasses, strakke voorzetten, harde zuivere kopballen en als toetje een bekeken doelpunt van de bekende linkervoet van Roel Heemskerk van af de middenlijn over de te ver voor zijn doel staande GHC keeper.

Doelpunten aan Valkenkant: Joeri Driebergen, Robert van Delft, Mark van der Plas (2), Dick van der Toorn, Roel Heemskerk, John van Rijn en Mathijs de Mooij. Een tweede helft om te zoenen, een tweede helft waarbij de spelers hun verantwoordelijkheid namen voor de matige prestaties de afgelopen twee maanden. Spelen met passie, spelen met plezier, daar staat Valken voor.

By |2017-09-01T15:34:14+00:00januari 16th, 2016|Nieuws, oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: