Gebrek aan killersinstinct breekt Valken op: 1-1

Gebrek aan killersinstinct breekt Valken op: 1-1

 

Aan de voorbereiding lag het niet. Die was perfect. Een tot in de puntjes verzorgde sportlunch aangeboden door Koetshuis de Burcht te Leiden was een prima voorbereiding op dit cruciale duel in de strijd om handhaving in de eerste klasse B van district West II. Het enige wat misschien ontbrak was de peptalk van eigenaar Tom Holswilder die met vakantie was. Tom is er namelijk van overtuigd dat zijn peptalk altijd drie punten oplevert. En deze drie punten kwamen er vanmiddag niet. Om te winnen moet je scoren en dat was wat Valken deze middag vergat te doen.

 

Weliswaar begon Valken sterk aan de uitwedstrijd tegen concurrent Vitesse Delft, maar een gebrek aan killersinstinct leverde met rust slechts een 0-1 voorsprong op in plaats van de 0-3 of 0-4 waar Valken recht op had. De 0-1 was al in de derde minuut een feit. Een door Sven op het middenveld verlengde bal kwam terecht bij spits Robbert van Delft, die zich behendig met zijn lichaam ontdeed van zijn directe tegenstander, en daarna een perfecte volley over de keeper Marco Bergen Henegouwen van Vitesse Delft produceerde (0-1). Daarna miste Valken drie honderd procent kansen om de wedstrijd vroegtijdig op slot te gooien. Onder andere Sven Boonstoppel die in een één op één situatie tegenover de Vitesse keeper niet wist te scoren en Rens van Klaveren die een perfecte voorzet van Robbert van Delft niet in maar naast het doel plaatste. Vitesse Delft wist de hele eerste helft niets in te brengen en iedere Valken supporter was er al van overtuigd dat het de tweede helft wel goed zou komen. Rust.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij

Klik hier voor de foto’s van Gerrit van der Nagel

De tweede helft was nog maar net begonnen en de 1-1 stond al op het bord. Een lage voorzet van rechts kon vanwege de stuit (hobbelige veld) niet klemvast worden gepakt of voldoende worden verlengd door keeper Erwin van der Nagel. De bij de tweede paal instormende Kevin Soares was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. Of het nu deze snelle tegenvaller was of de twee wissels, met name de bonkige spits, na rust aan Vitesse kant, het geloof in een goede afloop was bij Valken volkomen weg. Vitesse Delft kreeg gedurende deze tweede helft een aantal uitstekende kansen om zelfs een voorsprong te nemen. Valken liep steeds verder achteruit en kwam steeds meer onder druk. Tot aan de 86e minuut was er slechts maar een klein kansje voor Robbert van Delft te noteren. De 86e minuut kreeg Valken echter een uitgelezen kans om er toch met de winst vandoor te gaan. Robbert van Delft werd wat ongelukkig onderuit gehaald aan de achterlijn maar binnen de zestien. Penalty. Sven Boonstoppel, normaliter altijd raak, zag zijn penalty worden gekeerd door de keeper van Vitesse Delft. Op zich was de 1-1 een terechte uitslag maar met wat meer killersinstinct had Valken op zijn sloffen de drie punten in de tas moeten meenemen naar Valkenburg.

 

Statistieken

Scoreverloop Vitesse Delft – Valken’68-CSW 1-1(0-1). 3e min.Robbert van Delft 0-1, 46e min. Kevin Soares  1-1.

 

Vitesse Delft Valken’68Valken’68
Gele kaartRaymond GopalLex Heemskerk
Rode Kaart

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Lex Heemskerk(78e Herman Binnendijk), Mark van der Plas), Arjan Haasnoot, Jeroen Haasnoot, Erwin de Ridder, Rens van Klaveren(71e Dick van der Toorn), Mathijs de Mooij, Robbert van Delft, Ronald Kuijt(65e John van Rijn), Sven Boonstoppel.

Opstelling Vitesse Delft: Marco van Bergen Henegouwen, Miquel Jefferson Vegas Morales, Dion de Lijser, Robin de Boer, Raymond Gopal , Martin Jansen, Claudio Santos Silva, Vincent Hannewijk(46e Mitchell Gronsveld), Kevin Soares Brazao Goncalves, Richard Lopes Mendes(46e Sander van Akkeren), Rick Burgering(82e Dirk Wijnker).

Zaterdag 23 april speelt Valken’68 1 thuis tegen Nootdorp 1, aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

Zaterdag 16 april speelt Valken’68 1 thuis vriendschappelijk tegen DSO 1, aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

 

By |2017-10-16T22:04:24+00:00april 9th, 2016|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: