Fundament vernieuwd Valken’68 staat: 4-0 bekerwinst op Foreholte.

Fundament vernieuwd Valken’68 staat: 4-0 bekerwinst op Foreholte.

Zaterdagmiddag speelde Valken’68 de eerste poulewedstrijd om de KNVB districtsbeker tegen zondag tweede klasser Foreholte. Vier nieuwkomers maakten hun officiële debuut in de basis voor Valken’68: keeper Kevin Sip, middenvelder Stefan van der Plas, en de aanvallers Jaco van der Bent en Ardjan van der Plas. De eerste helft liet een sterk dominerend Valken zien, maar echte kansen werden niet gecreëerd. Er was weliswaar een kans voor Robbert van Delft in de 17e minuut na een te korte inspeelpass van de Foreholte keeper en een kopkans voor Ardjan van der Plas in de 40e minuut, maar het duurde tot de 42e minuut dat Valken op een 1-0 voorsprong kwam. Een slimme pass van Jaco van der Bent op de op links over hem heen komende Jeroen Haasnoot mondde uit in een puntgave voorzet die Robbert van Delft bij de tweede paal niet kon missen. Vlak voor rust kreeg Foreholte nog wel één van de spaarzame kansen om iets terug te doen via Christian Guijt. Zijn schot ging net over. Rust 1-0.

Na rust werd de speelstijl van Valken iets gewijzigd. Robbert van Delft speelde nu achter i.p.v. naast spits Ardjan van der Plas en Matthijs de Mooij schoof als libero vaker in. De 2-0 viel in de 52e minuut. De meegekomen Matthijs de Mooij legde de bal terug op Jaco van der Bent die net binnen de 16 werd neergelegd. Penalty benut door Robbert van Delft. Tien minuten later stond de 3-0 op het scorebord. Een corner van Jaco van der Bent werd slim met het hoofd verlengd door John van Rijn. Robbert van Delft, het scoren gaat hem blijkbaar gemakkelijk af, maakte in de 67e minuut zijn derde(hattrick) deze middag middels een halve omhaal( 4-0). In de tweede helft maakten nog twee nieuwkomers hun officiële debuut: Peter de Best en Danny Boere. Aanstaande dinsdag het duel tweede bekerduel tegen FC Boshuizen en aanstaande zaterdag de derde bekerwedstrijd tegen Voorschoten’97 zullen meer duidelijkheid moeten verschaffen aan trainer Arie van Duijn waar Valken’68 momenteel staat. Vooralsnog ziet het er prima uit, terwijl de ploeg nog niet geheel compleet is door vakanties en blessures.

Klik hier voor de foto’s van Gerrit van der Nagel

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij

Opstelling: 1 Kevin Sip, 2 Sander van Duijn (59e Danny Boere), 3 Arjan Haasnoot, 4 Matthijs de Mooij, 5 Jeroen Haasnoot, 6. Stefan van der Plas, 7 Sven Boonstoppel (51e Peter de Best), 8 John van Rijn (78e Rody Redel), 9 Ardjan van der Plas, 10 Robbert van Delft, 11 Jaco van der Bent

Dinsdag 23 augustus 19.30 uur: FC Boshuizen 1-Valken’68 1

Valken’68 2 wint bekerduel van RCL 2 met 2-1

Een doelpunt in de eerste helft van Rody Redel en een doelpunt vlak voor tijd van Herman Binnendijk waren genoeg om de eerste winst in de poule fase van de districtsbeker tegen RCL 2 binnen te slepen.

Dinsdag 23 augustus 19.30 uur: Valken’68 2- Katwijk 2

By |2017-09-01T15:29:43+00:00augustus 20th, 2016|oud, Verslag Valken 1, Verslag Valken 2|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: