Foutloze voorbereiding. Valken’68 tankt vertrouwen voor nacompetitie.

Foutloze voorbereiding. Valken’68 tankt vertrouwen voor nacompetitie.

Met een kapitaal op de bank, Arjan Haasnoot, Erwin de Ridder, Robbert van Delft, Sven Boonstoppel en Kevin Sip, en aanvoerder Mark van der Plas ziek thuis verzuimde Valken’68 zaterdagmiddag niet om zijn plicht te doen tegen het voor lijfsbehoud vechtende Sportclub Monster. Met prima voetbal werd een 0-2 zege geboekt. Achteraf bleek dat welk resultaat er ook geboekt zou zijn de nacompetitie voor Sportclub Monster het hoogst haalbare was.

De eerste helft met als centraal verdedigend duo Matthijs de Mooij en Jeroen Haasnoot liet zien dat Valken’68 een prima alternatief heeft voor het duo Mark van der Plas/Arjan Haasnoot. Matthijs de Mooij, normaliter middenvelder, was deze middag de beste man van het veld en zorgde voor een perfecte opbouw. Qua verdedigende kopkracht werd er wel iets ingeleverd, vooral bij corners, maar echt gevaarlijk werd dat deze middag niet.

Met een basisplaats op 10 voor Marc Langeveld lukte het dominerende Valken’68 niet om voor rust al het verschil te maken. Eigenlijk stonden er bij Valken te weinig scherpe aanvallers in de basis om zich te belonen voor het goede spel. De net voor rust ingevallen Sven Boonstoppel, Peter de Best viel uit met een lichte blessure, en de na rust van vakantie teruggekeerde Robbert van Delft gaven Valken in de tweede helft net dat scherpe randje dat nodig was om zich wel te belonen.

In de 60e minuut leek een geweldig opgezette combinatie op links tussen Jaco van der Bent en Ronald Kuijt te resulteren in een goede kans voor Robbert van Delft of Sven Boonstoppel. De voorzet was helaas net te scherp en belandde bij Sander van Duijn op rechts. Diens voorzet was wel op maat. Ronald Kuijt kon van dichtbij simpel binnen tikken (0-1). Vijf minuten later werd het 0-2. Robbert van Delft pikte op het middenveld de bal op, snelde zijn man voorbij, en legde bij het naderen van de keeper keurig af op de meegelopen Jaco van der Bent die eenvoudig kon scoren. Met nog een snoeihard schot op de lat en een onterecht afgekeurd doelpunt wegen buitenspel liet Valken’68 zien klaar te zijn voor de nacompetitie.

Zoals het nu lijkt start zaterdag 20 mei de nacompetitie voor Valken’68 om promotie naar de eerste klasse af te dwingen tegen VV Nieuwenhoorn uit Hellevoetsluis. De thuiswedstrijd is dus op 20 mei op het Duyfrak om 14.30 uur, de uitwedstrijd op dinsdag 23 mei, aanvang nog niet bekend.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij

Statistieken

Scoreverloop Sportclub Monster – Valken’68 0-2 (0-0). 60e Ronald Kuijt 0-1, 65e Jaco van der Bent 0-2.

Sportclub MonsterValken’68
Gele kaartErwin van der Nagel
Rode kaart

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Matthijs de Mooij, Jeroen Haasnoot, , Peter de Best(23e Sven Boonstoppel), Danny Boere, Jaco van der Bent, Stefan van der Plas, Ronald Kuijt(73e Erwin de Ridder), Marc Langeveld (50e Robbert van Delft), John van Rijn.

 

By | 2017-10-16T22:04:13+00:00 mei 14th, 2017|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

%d bloggers liken dit: