F2 kroont zich tot kampioen!

F2 kroont zich tot kampioen!

Wekenlang werd er al over een mogelijk kampioenschap gepraat. Vandaag, 16 april 2016, was het de dag dat de ‘praatjes’ waargemaakt konden worden. Met nog 2 wedstrijden te gaan staat de F2 5 punten voor op concurrent Van Nispen. Met de laatste wedstrijd in het achterhoofd, een uitwedstrijd bij de concurrent, wilt iedereen het kampioenschap het liefst vandaag binnenhalen. Het loopt echter veel mooier! Waar wij zelf om 10:30 moesten beginnen bij ASC, speelde Van Nispen al om 09:00 en om 10:15 kregen wij het bericht dat ze gelijk hadden gespeeld. Kortom, de F2 was al kampioen zonder te spelen! Er werd echter besloten om nog niks tegen de jongens te zeggen, omdat dit ten koste zou gaan van de wedstrijd. Want wat is er nou mooier dan een kampioenswedstrijd met winst af te sluiten? Trainersduo Ros & Ros gaf dan ook mee dat iedereen 110% moest geven en voor elke meter moest knokken.

 

Vanaf de aftrap namen de Valken direct het heft in handen en dat betaalde zich meteen uit in een goal. Na een goeie aanval werd Angelo door het midden vrijgespeeld en die rondde beheerst af: 0-1. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Verdedigend stond het zeer sterk. Er waren verder wat kansen, maar deze bleven onbenut. Halverwege de eerste helft krijgt Valken een corner. Deze werd genomen door Ruben en belandde in een klutssituatie voor de voeten van Angelo. Die haalde vernietigend uit en via de onderkant van de lat werd de stand op 0-2 gezet. Als een paar minuten later Chris na opnieuw een corner de 0-3 maakt, is het feest compleet. Enige minpunt is dat iedereen na de goal gretig naar voren rende en eigenlijk niet meer lette op de verdediging, wat leidde tot de enige tegenaanval van ASC in de eerste helft en zeer effectief werd afgerond: 1-3. Vervolgens was het rust.

 

De tweede helft was meer open dan de eerste helft. Beide ploegen kregen een aantal kansen. Keeper Friso hield zijn doel in de tweede helft schoon met een aantal goede reddingen. Aan de andere kant lieten Angelo, Ahmed en Sami na om de score hoger uit te drukken. Halverwege de tweede helft vloog een corner van Ruben rechtstreeks in het doel: 1-4. Hierna was het redelijk gelopen en keken de spelers uit naar het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Eenmaal geklonken was het een vreugde uitbarsting op het veld en renden de Valken spelers elkaar in de armen. Het kampioenschap is een feit en dat besefte iedereen. Na de penalty’s kregen de spelers een medaille, een rondrit door het dorp en een patatje voorgeschoteld. Volgende week nog één wedstrijd bij de nummer 2 Van Nispen, welke gelukkig al een formaliteit is!

Friso, Chiel, Ruben, Mick, Lennart, Chris, Sami, Ahmed, Tygo en Angelo, jullie zijn stuk voor stuk toppers en verdienen het kampioenschap! Van harte!

Marco Ros

By |2017-09-01T15:11:00+00:00april 18th, 2016|Jeugdnieuws, oud|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: