Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

Emotioneel Valken’68 verliest met 3-2.

Emotioneel Valken’68 verliest met 3-2.

Na de wedstrijd DSO-Valken liepen de emoties huizenhoog op. Aanvoerder Mark van der Plas kon het nog steeds niet begrijpen en wilde het veld weer oplopen om verhaal te gaan halen bij de scheidrechter. Hij werd tegengehouden door de begeleiding en een aantal medespelers. De aanleiding hiertoe was de gegeven penalty aan DSO in de 57eminuut bij de stand van 0-0. Als je aan de ene kant van het veld stond, ondergetekende en nog wat meer mensen, leek het van verre of Mark van der Plas bij een luchtduel in de zestien hands maakte. Mensen aan de andere kant van het veld, die er dicht op stonden, zeiden echter dat hij de bal alleen met het hoofd beroerde. De scheidsrechter stond halverwege en koos voor hands.. De reactie op het geven van de penalty en achteraf na de wedstrijd zei veel. Misschien hadden de scheidrechter en ondergetekende het verkeerd gezien. De benutte penalty door de nr. 10 Leslie van de Berg leverde een qua spelbeeld onterechte voorsprong voor DSO op.

De eerste helft was Valken de dominerende partij maar lag het tempo veel te laag. Er waren slechts drie gevaarlijke situatie voor het DSO doel te tellen. En twee daarvan kwamen voort uit corners. Kopballen van Arjan Haasnoot en Matthijs de Mooij Rust 0-0.

De tweede helft liet een veel gedrevener Valken zien. Eerst was er een kansje voor Jaco van der Bent. Daarna schoot Marc Langeveld uit een vrije trap op de paal en was er een voorzet van rechts door Sander van Duijn die respectievelijk door Robbert van Delft en Jaco van der Bent miet in het doel kon worden gewerkt. De benutte penalty in de 57e veranderde het spelbeeld niet. Valken ging op zoek naar de gelijkmaker en wisselde aanvallend: Sven Boonstoppel voor Mark van der Plas. Ondanks een aantal kansen voor Valken werd het onverwachts uit een vrije trap voor DSO 2-0. Een prachtig trap over het muurtje door Vincent Visser. Toch zou Valken nog terugkomen, En twee keer was het de mee ten strijde getrokken Arjan Haasnoot die zorgde voor de assist. In de 81eminuut wist hij in de zestien Sven Boonstoppel te bereiken 2-1. En in de 84eminuut legde hij terug op de op de zestien staande Jaco van der Bent. Droog binnengeschoven net naast de paal 2-2. Omdat Valken in de titelrace drie punten nodig had was ook nog eens Rody Redel gewisseld voor Niels Hogewoning. Iedereen zat te wachten op de derde treffer van Valken maar het tekort aan verdedigers wreekte zich in de 90eminuut. Een tweede penalty voor DSO wegens het neerhalen van een tegenstander in de zestien. Feilloos binnengeschoten door Vincent Visser 3-2. Het verlies deed de Valkenspelers beseffen dat ze waarschijnlijk uitgeschakeld zijn voor de titel. De scheidsrechter was volgens hen hiermede debet aan, naast het feit dat je vanmiddag net als zo vaak eerder het seizoen de kansen veel beter moet afmaken. Het onterecht op een 1-0 achterstand komen was een te hoge horde geweest om deze wedstrijd goed af te sluiten.  De teleurstelling droop van vele gezichte af. En terecht. Als sportman wil je winnen en het zat vandaag niet mee.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij 

Statistieken

Scoreverloop DSO- Valken’68- 3-2 (0-0) 57e Leslie van de Berg (p) 1-0, 67eVincent Visser (2-0), 81eSven Boonstoppel 2-1, 84eJaco van der Bent (2-2), 90eVincent Visser (p) 3-2.

 Valken’68DSO
Gele kaartMark van der Plas, Arjan HaasnootBradley Semil, Jerrmy Burke
Rode kaart
 Steven Schot

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Mark van der Plas (69eSven Boonstoppel), Arjan Haasnoot, Rody Redel (78eNiels Hogewoning), Stephan van der Plas, Jaap van der Plas, Matthijs de Mooij, Jaco van der Bent, Marc Langeveld, Robbert van Delft.

Zaterdag 12 mei  2018 speelt Valken’68 1 thuis  tegen Lugdunum, aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.

By | 2018-05-12T23:09:48+00:00 april 21st, 2018|Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

%d bloggers liken dit: