Eerste derby Valken’68 vs DoCoS gewonnen door de Valkenburgers: 0-3.

Eerste derby Valken’68 vs DoCoS gewonnen door de Valkenburgers: 0-3.

Was vorige week door het gelijke spel thuis tegen hekkensluiter Kethel Spaland de stemming op het Duyfrak niet al te best. Vandaag was alles anders: een ruime zege in de uitwedstrijd tegen de nummer 3 DoCoS en puntenverlies voor alle andere topploegen. Het zat eindelijk weer eens mee.

Ten opzichte van een week daarvoor startte Valken deze keer in een meer vertrouwde basisopstelling. Sven Boonstoppel en Jaco van der Bent keerden terug als vleugelaanvallers, Danny Boere was als linksback terug van ziek geweest en Matthijs de Mooij zakte een linie en nam de plaats in van de geschorste Arjan Haasnoot. Het resulteerde in een compact en solide spelend Valken dat tot aan de 75e minuut geen kansen weggaf aan streekgenoot DoCoS. In de eerste helft waren de kansen op één hand te tellen. Twee kansjes voor Robbert van Delft in de 18e en 35e minuut en een paar doelpogingen van DoCoS uit vrije trappen. De laatste kans voor rust ging er wel in. Een goede steekbal van Robbert van Delft werd op waarde geschat door de zestien in stormende Sander van Duijn. Hij passeerde in de 44e minuut in de verre hoek met een geplaatste schuiver de keeper van DoCoS. Rust 0-1

Het duurde tot de 72e minuut voordat de wedstrijd echt ontbrandde. Een foutje van DoCoS Keeper Mitchel van Abswoude bracht Valken’68 op een 0-2 voorsprong. Een van de zestien ingeschoten bal door Jaco van der Bent was zeker houdbaar, maar glipte door de handen van de keeper en verdween alsnog in het net. De 0-2 achterstand leidde ertoe dat DoCoS alle schroom van zich afgooide en wat opportunistischer begon te spelen. Een vrije trap van DoCoS spits Cristiaan van Empel werd knap uit de hoek gedoken door keeper Erwin van der Nagel. Even leek de Valkendefensie te wankelen, maar al snel wist Valken zich weer onder de druk uit te voetballen. Het was uiteindelijk Robbert van Delft die uit een moeilijke kans vanaf twintig meter met een drop kick de 0-3 in de 90e minuut op het scorebord bracht. De eerste derby tussen DoCoS en Valken viel verdiend in Valkenburgs voordeel uit.

Klik hier voor de foto’s van Gerrit van der Nagel

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij

Statistieken

Scoreverloop DoCoS – Valken’68 0-3 (0-1). 44e minuut Sander van Duijn 0-1, 72e minuut Jaco van der Bent 0-2, 90e minuut Robbert van Delft 0-3.

DoCoSValken’68
Gele kaartSander van Duijn
Rode kaart

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Mark van der Plas, Matthijs de Mooij, Danny Boere, Stefan van der Plas, Sven Boonstoppel(87e Peter de Best), Erwin de Ridder, Robbert van Delft, Ronald Kuijt (83e Rody Redel), Jaco van der Bent.

Zaterdag 19 november 2016 is Valken’68 1 vrij

By |2017-10-16T22:04:15+00:00november 12th, 2016|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: