Bekerduel SV Zandvoort – Valken’68 eindigt in 5-2.

Bekerduel SV Zandvoort – Valken’68 eindigt in 5-2.

Vandaag de eerste officiele bekerwedstrijd voor Valken’68. Trainer Arie van Duijn had vanmiddag geen beschikking over een groot aantal spelers. Onder andere Erwin vd Nagel, Arjan Haasnoot, Chris de Lange en Mathijs de Mooij waren er vandaag niet bij. Daar kwam ook nog een blessure van Samet Yerin bij. Dit jaar nieuw bij de club. Dus zeker in verdedigend opzicht een aardig lijstje. Daar stond tegenover het basisdebuut van de 16!! jarige Jordi Blikman in het doel. Dit deed hij zeer verdienstelijk. De opstelling vandaag:
Blikman, S de Mooij, Zandbergen, van Duijn, de Best, Redel, Schaap, Langeveld, Kurbegovic, Hogewoning, van Delft.

De eerste helft begon Valken in een iets ander systeem wat best even wennen was voor de spelers. In de 9e minuut de eerste kans voor Zandvoort. Zij waren vooral in de omschakeling erg gevaarlijk met de lopende mensen vanuit het middenveld. Deze werd vakkundig naast gekeken door keeper Blikman. Valken werd voor het eerst gevaarlijk met een afstandschot van Redel. Helaas hoog over. In de 16e minuut kwam Timo Schaap gevaarlijk door vanaf links, zijn voorzet bereikte Kurbegovic maar die miste helaas wat kracht in de afronding. Daarna zakte Valken wat weg en werd Zandvoort erg gevaarlijk. Maar Blikman pakte 2 cruciale ballen en hield zijn ploeg op de been in deze minuten. Helaas voor Valken viel na een half uur Jan van Duijn (terug van weggeweest) uit met een knieblessure. Zijn vervanger Jaber Ahkriff. Na 31 minuten moest Blikman dan toch toestaan dat de aanvoerder van Zandvoort vrij kon uithalen in de verre hoek. Valken kwam nog geen minuut later sterk terug door de gelijkmaker te maken. Uit een goede actie van Schaap haalde van Delft hard uit in het dak van het doel. Van Delft is erg op dreef in de voorbereiding. Zandvoort kwam in de 40e minuut door zwak ingrijpen bij Valken weer op voorsprong. Met deze stand gingen beide ploegen de rust in.

Zandvoort was de ploeg die erg sterk uit de kleedkamer kwam en binnen een minuut de voorsprong uitbreidde naar 3-1. De aanvoerder van Zandvoort kwam te simpel voorbij zijn tegenstander en gaf een goeie voorzet op de inlopende middenvelder. Werk aan de winkel dus voor Valken. Maar Zandvoort bleef in die situatie de sterkste en werd een aantal keer erg gevaarlijk met schoten op de paal, lat of stuitte op de uitstekend spelende Blikman. Na een uur spelen kwam van der Bent in de ploeg voor Selmo Kurbegovic, die na lichte liesklachten zijn eerste minuten in de basis kon maken. In de 70e minuut  kwam Valken terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Langeveld viel bij de 2e paal op het hoofd van de Best en die bracht hiermee Valken weer terug in de wedstrijd. Peter de Best weer terug bij het eerste na een jaar lang studeren. Een absolute versterking in de verdediging. Vlak daarna kreeg Hogewoning een hele grote kans op de 3-3. In combinatie met Ahkriff kwam hij kracht tekort om de bal goed af te ronden. In de 80e minuut moest Joey Zandbergen, ook nieuw bij Valken en een absolute aanwinst voor dit elftal  zich laten vervangen door debutant Marc Zuijderduin overgekomen van Katwijk. De laatste 5 minuten was de organisatie achterin bij Valken volledig weg en kon Zandvoort nog uitlopen naar 5-2. Werk aan de winkel dus voor de mannen van Arie van Duijn, die eerder deze week knap van hoofdklasser Alphense Boys wisten te winnen (3-2). Het is te hopen dat de ploeg snel blessurevrij is en dat er gewerkt kan worden naar de eerste competitie wedstrijd tegen UVS op 22 september. Gelijk een prachtige derby op het Duyfrak.

By |2018-09-02T09:53:27+00:00september 2nd, 2018|Nieuws, Uncategorized, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: