Al het goede komt in drieën. SVC’08 – Valken’68 0-3

Al het goede komt in drieën. SVC’08 – Valken’68 0-3

Mooi weer, een topscheidsrechter en een prima resultaat als nummer laatst tegen de koploper SVC’08 . Goede dingen komen meestal in drieën. De eerste drie punten en ook de eerste drie doelpunten na 297 minuten droog te hebben gestaan. Karakteristiek voor deze wederopstanding van Valken’68 was het eerste officiële optreden in de competitie voor Valken’68 1 van Geoffrey Smits. Een stukje “power house” op het middenveld wat hard nodig was om de juiste balans in het elftal te krijgen. Het hele elftal straalde zaterdagmiddag weer inzet, plezier en na afloop natuurlijk trots uit. De weg terug omhoog lijkt weer te zijn gevonden. Natuurlijk vonden er na de teleurstellende resultaten afgelopen weken gesprekken plaats tussen trainer en spelers, maar de neuzen stonden na afloop van die gesprekken wel altijd naar dezelfde kant. De start in de basis elf van Geoffrey Smits was zo’n samengenomen beslissing om de puzzel op te lossen. Het paste precies.

Valken’68 verscheen met een licht gewijzigde basis-elf aan de start van de wedstrijd tegen SVC’08. Naast het debuut van Geoffrey Smits stond ook keeper Max Lobel in de basis. Vaste keeper Erwin van der Nagel moest afhaken vanwege een liesblessure. Na het beginsignaal gaf Geoffrey Smits gelijk even zijn visitekaartje af door een stevig duel aan te gaan met de spelmaker van SVC’08. Het eerste halfuur was de strijd gelijk opgaand, maar de echte kansjes waren er alleen maar voor Valken’68. Schoten van Joey Zandbergen, Timo Schaap en Marc Langeveld waren de inleidende beschietingen. Een vrije trap van Marc Langeveld in de 27eminuut leverde de voorzet voor de 0-1 op. De punt van de schoen van aanvoerder Arjan Haasnoot was voldoende om het eerste doelpunt van Valken’68 in deze competitie over de lijn te glijden. Gelijk daarna kreeg de prima acterende Valkendefensie de eerste waarschuwing. Een schot van rechts van spits Steve de Ruiter ketste via de binnenkant van de paal weer het veld in. De hardwerkende vleugelspits Timo Schaap zorgde voor rust nog voor twee gevaarlijke momenten, een voorzet waarbij het schot van Selmo Kurbegovic de paal ranselde en zijn eigen inzet die als buitenspeldoelpunt werd afgekeurd. Rust 0-1.

Na rust begon SVC’08 meer aan te dringen, het gevaar bleef echter uit. De uitvallen van Valken’68 waren meer gevaarlijk. Een schot van Geoffrey  Smits suisde over de lat en de keeper van SVC’08 Joey Vos redde twee keer knap op een inzet van Selmo Kurbegovic. In de 77eminuut was het Marc Langeveld die zich via een panna vrij wist te spelen in de zestien en onberispelijk de 0-2 binnen schoof. De alert keepende Max Lobel moest in de 82eminuut nog even kordaat optreden bij een te nonchalant gespeelde terugspeelbal, maar de 0-3  door Timo Schaap, na een snel genomen vrije trap door Niels Hogewoning, leverde de beoogde driepunter op. Het enige discutabele minpuntje was misschien de gele kaart gegeven na appelleren aan Geoffrey Smits. Aan de andere kant weerhield dat waarschijnlijk gelukkig de mensen om de scheidsrechter persoonlijk in de kleedkamer te gaan bedanken voor een prima gefloten wedstrijd waarbij mannelijk voetbal niet werd geschuwd.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij 

Score: SVC’08 – Valken’68 0-3 (rust 0-1): 27eArjan Haasnoot 0-1, 77e Marc Langeveld 0-2, 90eTimo Schaap 0-3.

Opstelling Valken’68: Max Lobel, Jari de Vries, Joey Zandbergen, Arjan Haasnoot, Peter de Best, Geoffrey Smits (87e Samet Yarim), Matthijs de Mooij, Rody Redel, Marc Langeveld (87eNiels Hogewoning), Selmo Kurbegovic (79eJaco van der Bent), Timo Schaap.

Zaterdag 20 oktober speelt Valken’68 1 thuis tegen CVV Berkel 1, aanvang 14:30 uur.

By |2018-10-21T11:41:25+00:00oktober 14th, 2018|Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: