Aantal slordige momenten Valken’68 afgestraft door FC’s-Gravenzande: 0-4

Aantal slordige momenten Valken’68 afgestraft door FC’s-Gravenzande: 0-4

Op sportpark ’t Duyfrak stond deze middag de tweede thuiswedstrijd Valken’68 – FC’s-Gravenzande op het programma. Voor FC’s-Gravenzande was het pas de tweede wedstrijd na de winst vorige week op Forum Sport met 2-0. Als directe degradant uit de hoofdklasse wordt FC’s-Gravenzande door velen als één van de voornaamste titelkandidaten gezien in de eerste klasse B van district West 2. Waarom ze als titelkandidaat worden gezien werd vanmiddag duidelijk. Een paar slordigheden in het Valkenspel waren voldoende om een ruime verdiende winst te pakken.
De wedstrijd begon nog hoopgevend met de eerste kans voor Valken in de 8e minuut. Sander van Duijn onderschepte op eigen helft de bal en kon na een één twee met Corstiaan Paap de bal aan de rechterkant hard laag voorgeven. Rens van Klaveren kon door goed werk van de keeper de 1-0 bij de tweede paal net niet binnen schuiven.

Een aantal momenten van slordig inspelen van het middenveld en/of balverlies op het middenveld aan de kant van Valken waren de oorzaak dat FC’s-Gravenzande een legio aan mogelijkheden kreeg om de score in de eerste helft open te breken. In de 10e minuut een kopkansje voor Yuri Westerhoff, in de 13e een gemiste open kans op 6 meter van Kirill Slutskyy (hoogover) en een lob over keeper Erwin van der Nagel op de paal door Twan van Meerten in de 21e minuut. Het duurde tot de 28e minuut voordat FC’s-Gravenzande op 0-1 kwam. Een steekpass van uitblinker Kirill Slutskyy zette Sander Koeleman vrij voor de keeper en deze rondde bekwaam af. Een zelfde situatie, weer na balverlies op het middenveld, had de 0-2 moeten zijn, maar de sterk keepende van der Nagel wist dit te beletten. Pas in de 43e minuut kreeg Valken zijn tweede kans. Een voorzet van rechts door Sven Boonstoppel bereikte de voor zijn man komende Corstiaan Paap. Helaas ging de bal over. Rust (0-1).

Valken leek na rust meer druk te willen gaan zetten maar werd bij de eerste beste uitval in de 50e minuut op 0-2 gezet door Sander Koeleman. Na wederom een kans voor Juri Westerhoff was het weer Sander Koeleman (hattrick) die uit een afgeslagen corner de bal door een mêlee van spelers van net buiten de 16 wist binnen te schieten (0-3 in de 61e minuut). Tussen dit doelpunt en de 83e minuut gebeurde er niet veel behoudens veel wissels aan beide kanten. De opstomende rechtsback Keke Stam bracht in de 83e minuut de 0-4 eindstand op het bord door in 2e instantie de bal wel langs keeper Erwin van der Nagel binnen te werken. Valken kreeg in de slotminuten nog wel de kans, Dylan Guyt op aangeven van Dick van der Toorn, op een eretreffer maar de inzet was te zacht.
Door wat slordige momenten in de opbouw, balverlies en het elkaar in de weg lopen op het middenveld werd deze wedstrijd tegen titelkandidaat FC’s-Gravenzande terecht verloren. Aan trainer Gerard de Geus de taak om deze momenten van slordigheid er uit te slijpen en de afstemming op het middenveld te fine tunen. Daarnaast krijgt hij met de terugkeer van Ronald Kuijt en John van Rijn en op wat langere termijn Robert van Delft ook aanvallend wat meer opties. Het vertrouwen dat het goed komt met Valken is er na dit “ingecalculeerde” verlies nog altijd.

Statistieken

Scoreverloop Valken’68 – FC’s-Gravenzande: 0-4 (0-1).28e minuut Sander Koeleman 0-1, 50e minuut Sander Koeleman 0-2, 61e minuut Sander Koeleman 0-3, 83e minuut Keke Stam 0-4.

Valken’68FC’s-Gravenzande
Gele kaart
Rode Kaart

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Mark van der Plas, Lex Heemskerk Jeroen Haasnoot, Mathijs de Mooij(81e Dylan Guijt), Erwin de Ridder, Sven Boonstoppel, Dico Schaap (63e Dick van der Toorn), Corstiaan Paap (63eArjan Haasnoot), John van Rijn, Rens van Klaveren.

Opstelling FC’s-Gravenzande: Danny Koning, Keke Stam, Ruben de Groot, Roel Stoffels, Rodney van der Meijs (77e Reinier Maartense), Roy Vermolen, Domingos Lopes de Brito, Sander Koeleman, Yuri Westhoff (72e Rob Klop), Twan van Meerten(72e Frank Broos), Kirill Slutskyy

Zaterdag 26 september speelt Valken’68 1 uit tegen Voorschoten‘97, aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

By |2017-10-16T22:04:26+00:00september 23rd, 2015|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: