5 december: Geen zoet en lekkers maar straf voor Valken’68

5 december: Geen zoet en lekkers maar straf voor Valken’68


In nagenoeg dezelfde opstelling als vorige week, Rens van Klaveren i.p.v. Corstiaan Paap in de spits, betrad Valken’68 deze middag het veld voor de thuiswedstrijd tegen SV Argon. Een sterke gure vijf december wind vanuit het noordwesten zette de toon voor deze moeilijke wedstrijd van Valken tegen het op dat moment derde staand SV Argon uit Mijdrecht. Tegen de wind in had Valken het de eerste helft moeilijk tegen het dominerende Argon wat middels een inschuivende nummer 2 een meerderheid creëerde op het middenveld. Kansen kreeg Valken dan ook niet in de eerste helft, maar daartegen stond ook dat Argon geen van de drie grote kansen op een 0-1 voorsprong voor rust wist te verzilveren. De grootste kans was voor Lorenzo Zom op een voorzet van links van Jasper Werkhoven. De binnen de 16 hard ingeschoten bal was gelukkig nog binnen het bereik van ”Man of the Match” Valkenkeeper Erwin van der Nagel die de bal wist te keren. Rust 0-0.

De tweede helft begon hoopgevend. Een prima opgezette aanval tussen Matthijs de Mooij, Rens van klaveren en Sven Boonstoppel mondde uit in een moeilijke en helaas gemiste kans door Rens van Klaveren. In de 51e minuut leidde balverlies op het middenveld de 0-1 voor Argon in. Ian van Otterlo werd middels een dieptepass bereikt en zijn pass stelde de snelle Syrano Morrison in de gelegenheid om met een stift over Erwin van der Nagel te scoren. Zonder enige aanleiding ontvlamde de wedstrijd hierna in een roerige 15 minuten waarbij menigeen dacht” Makkers staakt uw wild geraas”. Het Makkers staakt uw wild geraas slaat op de langs de lijn staande vader van Argon speler Ian van Otterlo die het met zijn eigen zoon aan de stok kreeg. Even dreigde deze oververhitte speler, na wat niet op het veld horende scheldwoorden heen en weer tussen zijn vader en hem, het veld te verlaten voor een partijtje matten met zijn vader. Deze oververhitte speler werd tot overmaat van ramp vlak daarna op de middenlijn van achteren neergelegd door Sander van Duijn die daarvoor de rode kaart kreeg. De door zijn vader opgefokte Ian van Otterlo had een waas voor zijn ogen gekregen en wilde bij alle Valkenspelers verhaal gaan halen. Na het geven van een gele kaart aan van Otterlo kon het goed leidende neutrale trio, met behulp van de wijze Argon trainer die van Otterlo wisselde, de wedstrijd weer tot normale proporties terugbrengen.

Valken met tien man ging toch voor de gelijkmaker maar kreeg in de 76e minuut de koude douche. Door het midden uitverdedigen gaf Syrano Morrison de mogelijkheid om zijn tweede deze middag te scoren (0-2). Na wat kansen over en weer was het Mathijs de Mooij die op aangeven van Rens van Klaveren op fraaie wijze de 1-2 in 89e minuut wist binnen te schieten. Een late gele kaart voor Erwin de Ridder in de 89e minuut, na de in het begin van de wedstrijd al gegeven kaart aan Mark van der Plas, en de met een enkelblessure in de 71e minuut uitgevallen Arjan Haasnoot waren naast het verlies een nare surprise voor trainer Gerard de Geus. Naast Sander van Duijn zal hij ook bovengenoemde spelers volgende week in de wedstrijd tegen Nootdorp moeten missen omdat zij een schorsing moeten uitzitten (het was de vierde gele kaart) of te zwaar geblesseerd zijn. Gegeven het aantal kansen was de winst voor Argon verdiend, maar zoveel zuur (schorsingen, blessures) als vanmiddag hadden de Valkenspelers op deze Sinterklaasdag ook niet verdiend.

Klik hier voor foto’s gemaakt door Saam de Mooij

klik hier voor de foto’s gemaakt door Gerrit van der Nagel

Statistieken

Scoreverloop Valken’68 – SV Argon: 0-0 (1-2). 51e min. Syrano Morrison 0-1, 76e min. Syrano Morrison 0-2, 89e min. Mathijs de Mooij 1-2.

Valken’68SV Argon
Gele kaartMark van der Plas, Erwin de RidderIan van Otterlo
Rode KaartSander van Duijn

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Mark van der Plas, Lex Heemskerk, Arjan Haasnoot(73e Herman Binnendijk), Erwin de Ridder, Sven Boonstoppel, Mathijs de Mooij, Rens van Klaveren, Dico Schaap (77e John van Rijn), Dick van der Toorn(66e Corstiaan Paap).

Opstelling SV Argon: Romero Antonioli, Wouter Winters (86e Azar Hamza), Roy Verkaik, Floris Mulder, Randy Hondius (66e Bas Pel), Wilco Krimp, Syrano Morrison, Lorenzo Zorn, Jesse van Nieuwkerk, Jasper Werkhoven, Ian Otterlo(66e Michell Vorstman).

Zaterdag 12 december speelt Valken’68 1 uit tegen Nootdorp, aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

By |2017-10-16T22:04:26+00:00december 6th, 2015|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: