2015 eindigt in mineur, maar 2016 wordt top!!!

2015 eindigt in mineur, maar 2016 wordt top!!!

Op een koud en guur sportpark ’s Gravenhout sloot Valken’68 de eerste helft van het seizoen af met de uitwedstrijd tegen koploper Nootdorp. De week was al in mineur begonnen met een waslijst van afwezige, geblesseerden en geschorste spelers. Voor het tweede en eerste team waren deze zaterdag slechts 24 van de 38 spelers beschikbaar. Tel daarbij op de mededeling dat trainer Gerard de Geus en Valken na dit seizoen al weer uit elkaar gaan plus het terechte verlies van het gehavende Valken met 3-0 deze middag en een ieder snapt dat een vrolijke kerst ver weg is. Een lichtpuntje in deze donkere dagen was dat aanvaller Robbert van Delft, na een periode van lang blessureleed, zijn eerste opwachting kon maken in Valken 1. Zijn beschikbaarheid kan de broodnodige impulsen geven aan de stootkracht van de Valken in de 2e seizoenshelft na de winterstop.

Omdat er van de vier verdedigers drie ontbraken en de verwachting van Gerard de Geus was dat Nootdorp met 2 spitsen zou spelen begon Valken in het ongebruikelijke 3-5-2 systeem. Indien nodig zou Mathijs de Mooij zich laten zakken zodat er 4-4-2 zou worden gespeeld. Het was echter niet de ongebruikelijke tactiek die Valken deze middag de das omdeed maar een aantal ongelukkige persoonlijke fouten. Na een kansvolle situatie voor Rens van Klaveren in de 7e minuut was het Nootdorp dat in de 9e minuut de score opende. De Valkenverdediging stond verkeerd bij een omschakelmoment. Een diepe bal vanaf de 16 van Nootdorp bereikte de snelle en sterke spits Aimen Said die de bal achter keeper Erwin van der Nagel schoof (1-0). Tot aan de rust kreeg Nootdorp nog zeker 4 goede kansen om verder uit te lopen, waarbij verdediger Robin Noort zelfs een keer met een uiterste poging de bal van de doellijn moest halen. Daartegen over zette Valken een half kansje voor Sven Boonstoppel en een prachtige omhaal van Rens van Klaveren die over de lat werd getikt door Nootdorpkeeper Yannic Augustinus. Rust 1-0.

Klik hier voor foto’s gemaakt door Saam de Mooij

De eerste echte kans na rust was voor Valken. Een schot van Rens van Klaveren kwam via de Nootdorpkeeper voor de voeten van Robbert van Delft terecht. Zijn inzet van dichtbij werd op vrij gelukkige wijze van de doellijn gehaald door Nootdorp verdediger Yannick Blom. Vlak daarna wist keeper Erwin van der Nagel de 2-0 nog te voorkomen door de bal van de voeten af te plukken van de vrij op hem afstormende Nick Sleeking. Twee minuten later was het toch 2-0 toen laatste man Lex Heemskerk ongelukkig weggleed en Gillian Pieper op aangeven van Aimen Said eenvoudig de 2-0 kon binnenschuiven. De 3-0 van Aimen Said na een verkeerd balletje breed op het middenveld was in de 63e minuut de doodsteek voor Valken. Op dat moment had de scheidrechter gegeven het koude weer de wedstrijd beter kunnen affluiten. Het geloof bij Valken was weg en wat restte was alleen het volmaken van de speeltijd met wissels.

Een week die begonnen was in mineur eindigde in mineur. Het was niet de week van Valken en niet de week van de na dit seizoen vertrekkende trainer Gerard de Geus.Een trainer die gegeven het spelerspotentieel koos voor het meer aanvallende met de punt naar achteren systeem maar werd ingehaald door ongelukkige resultaten in een aantal uitwedstrijden. Het verlies uit tegen Voorschoten’97 en Zwaluwen’30 was zuur omdat een gelijkspel zeker verdiend was geweest. Het verlies uit tegen WD HEDW en Alexandria’66 was onnodig. Als de kansen waren benut waren de punten meegenomen naar Valkenburg. 8 punten meer dan de 10 van nu was goed genoeg geweest voor een plaats in het linker rijtje. Door het uitblijven van de broodnodige punten sloop bij een aantal Valkenspelers de toch al aanwezige twijfel aan het nieuwe systeem erin. De afgelopen jaren waren immers succesvol geweest onder het meer verdedigende met de punt naar voren systeem. Dit in het seizoen groeiende verschil van inzicht over het te spelen systeem is naar mijn mening de oorzaak van de nu ontstane situatie. Wie er gelijk heeft laat ik in het midden maar om er naar de winterstop weer te staan dienen de neuzen wel dezelfde kant op te staan. Spelers en trainer moeten geloven dat het gekozen systeem het beste is voor het team en voor Valken en dienen er dan ook onvoorwaardelijk voor te gaan. Het teambelang en dat van Valken staat voorop. Een gezond, succesvol en sportief geslaagd 2016 toegewenst aan een ieder, maar specifiek aan trainer Gerard de Geus en zijn spelers die de klus van lijfsbehoud in de eerste klasse zullen moeten klaren.

Statistieken

Scoreverloop Nootdorp – Valken’68: 3-0 (1-0). 9e min. Aimen Said 1-0, 55e min. Gillian Pieper 2-0, 63e min. Aimen Said 3-0.
Nootdorp Valken’68
Gele kaart
Rode Kaart

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Robin Noort(85e Jasper van Klaveren), Lex Heemskerk, Mathijs de Mooij, Herman Binnendijk, Dico Schaap, Sven Boonstoppel, John van Rijn, Rens van Klaveren, Robbert van Delft(73e Ardi Vooys), Dick van der Toorn(85e Phinney Disseldorp) .

Opstelling Nootdorp: Yannic Augustinus, Daley Windhorst, Yannick Blom, Peter Korteling(81e Jeffrey Spaans), Stefan Stam, Mike Hollenberg, Roy Beijer, Aimen Said, Jeffrey Flohr (86e Charlie Windhorst), Nick Sleeking, Gillian Pieper (60e Carlo Rouwhorst)

By |2017-09-01T15:33:20+00:00december 12th, 2015|Nieuws, oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: