Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

2 mei 2018! Schalke04 op bezoek bij Valken’68.

2 mei 2018! Schalke04 op bezoek bij Valken’68.

Schalke04 auf Tournee

2 mei 2018! Schalke04 op bezoek bij Valken’68.

Hoe zou deze dag eruit zien. De afgelopen dagen voorspelde niet veel goeds. Het kwam, op zijn oud hollands gezegd, met bakken uit de hemel. De dag begon vroeg. De eerste vrijwilligers waren om 6.45 uur aanwezig om de trainers van Schalke04 op te vangen, die Valken’68 een dag lang omtoverde tot een Schalke04 op locatie. En wat er de afgelopen dagen niet uitzag gebeurde toch echt, het zonnetje kwam tevoorschijn en dat was het begin van een mooie en intensieve dag.

Om 8.30 uur druppelde de eerste kinderen binnen en om 9.00 uur was iedereen aanwezig en aangemeld. Nou een toespraak van de hoofdtrainer mochten de kinderen naar de kleedkamers om zich om te kleden. Daar voelde ze zich eventje een echte speler van Schalke04 want alle tenues waren opgehangen met een naamkaartje erbij, Spieler auf Schalke04. In de kleedkamer werd ook duidelijk bij wie je ingedeeld was voor de dag. Nadat iedereen zich had omgekleed konden de matadoren van vandaag het veld betreden. In een lange rij, 2 aan 2 liepen ze het veld op naar de middenstip en dat allemaal in het shirt van Schalke04. Wat een mooi gezicht was dat! Daar kreeg iedereen zijn trainer aangewezen voor de dag en kon het ochtend programma beginnen.

De ochtend bestond uit techniek oefeningen, balvaardigheids oefeningen en aanval/verdedigings oefeningen. Het veld was verdeeld in 5 vakken en na een kwartier draaide iedereen door naar de volgende oefening. Een rondje om het veld gaf het beeld dat iedereen er veel energie in stak en dat met een lach op hun gezicht, van groot tot klein. Tussendoor was er even een drinkpauze om weer wat energie op te doen en rust te nemen want voordat de kinderen konden gaan lunchen moesten ze er nog even tegenaan.

Om 12 uur was het dan eindelijk lunchtijd want als je de gezichten zag van de kinderen waren ze daar wel aan toe en dat bleek ook want de zeer goed geregelde lunch was binnen de kortste keren op.  Ze hadden een uur lunchtijd maar na 20 minuten waren ze klaar en wat kan je dan beter doen met het mooie weer dan voetballen, inderdaad voetballen. Alsof ze in de ochtend nog niet genoeg hadden gevoetbald!

Om 13 uur begon de middagtraining en dit stond in het teken van loop/coördinatie oefeningen en trap oefeningen in de vorm van vrijetrappen. Je zag dat ze in de ochtend veel hadden gegeven maar dat weerhield ze niet om ook in de middag er nog voor te gaan. Wederom werden de oefeningen gedaan in groepen en na 15 minuten werd er weer gedraaid voor naar de volgende oefening te gaan. Na iets meer dan een uur werd er afgesloten met een partijtje. De kinderen werden verdeeld in 4 groepen, groot en klein bij elkaar om lekker ontspannen, de middag om iets over 15 uur af te sluiten. Als aandenken van deze mooie dag bij Valken’68 kregen de kinderen nog een certificaat van Schalke04.

By | 2018-05-12T23:08:09+00:00 mei 2nd, 2018|Jeugdnieuws|0 Reacties

About the Author:

%d bloggers liken dit: